Nyheter  Torsdag 19. september 2024

Mer Kjöter i monitor!

Høyt trøkk, musikken går fort og gærlig - Kjöter har fått til mye på kort tid, og bemerket seg som et ambisiøst band. De er travle gutter som er her for å sette norsk rock på kartet igjen, men tok seg likevel tid til å svare på noen spørsmål fra oss.

Kopi av oskrr joh Kjoter x Retropiken 1 1

Fortell litt om Kjöter - hvor og hvordan møttes dere?
To av oss, Adrian og Emil, hadde i lengre tid lekt med tanken om å starte et band, så vi bestemte oss for å møtes og se hva som kunne skje. Kjemien var umiddelbart på plass, og vi merket raskt at vi hadde noe spesielt på gang. Deretter begynte jakten på de siste brikkene i puslespillet. Adrian hadde en kompis fra musikklinja, Jonatan, som var helt perfekt til å bli med. Anders hadde vi hatt et øye på en stund gjennom diverse medier og band, og etter litt mas og overtalelse fra oss, ble han med på en øving i Kongsberg. Det tok ikke lang tid før alt falt på plass – etter et par pils var vi alle enige om at dette var starten på noe kult.

Hvordan vil dere beskrive musikken deres?
Hva er sentralt for soundet? Musikken vår kan beskrives som en hyllest til den norske rocken fra 80-tallet, med en moderne vri. Vi er her for å videreføre den energien og råskapen som kjennetegner ekte norsk rock n' roll.

"Jeg vil ha en liten hund" har blitt en publikumsfavoritt. Hvordan kom dere på akkurat den låta i rockeformat? Hvem var primus motor?"
"Jeg vil ha en liten hund" startet som en spøk i studio, egentlig. Vi var der for å teste et nytt studio og hadde ingen konkrete planer om hva vi skulle spille inn. Låta tok form fort!

Hvordan er arbeidsprosessen når dere lager musikk?
Det varierer mye fra låt til låt. Noen ganger er det en kollektiv prosess hvor vi bygger låta fra bunnen av sammen, andre ganger kommer en av oss med en ferdig idé som bare trenger litt finpuss. Ofte handler det om å fange øyeblikkets inspirasjon – hverdagslige observasjoner eller tilfeldige tanker som plutselig blir til en låt. Det viktigste for oss er at det føles ekte, at det kommer fra et genuint sted, og det mener vi folk kan høre i låtene våre.

Har dere noen favoritter når det kommer til utstyr?
Øl, Marshall-forsterkere, bass med freshe strenger, trommer uten underskinn og slapback på vokalen!

Credits Thomas Moe Ellefsrud

Hva er høydepunktet i band-karrieren så langt?
Uten tvil Punkorama 2024! Det var et arrangement vi organiserte selv, og kvelden overgikk alle forventninger. Fantastisk stemning, band, herlig publikum, og vi følte virkelig at vi fikk vist hva vi er gode for med riktig publikum.

Hvilke norske inspirasjonskilder har dere?
Vi er sterkt påvirket av band som Kjøtt, DePress, og "De fire store" – minus DeLillos, hehe.De representerer en tid og et uttrykk vi føler mangler litt i dagens musikklandskap, og vi prøver på vår måte å bringe noe av den energien tilbake med en original vri.

Dere sier at dere er her for å sette norsk rock på kartet. Hvordan oppsto dette ønsket?
Norsk rock har en helt egen sjel, en råhet og en ærlighet som vi har et nært forhold til. Jokke er død, og Krohn har blitt for streit – så noen må jo bære fakkelen videre!

Credits Alexander Winther

Jokke er død, og Krohn har blitt for streit – så noen må jo bære fakkelen videre!

Hvordan ser planene deres for høsten ut?
Vi er i sluttfasen med å ferdigstille vårt første album, så det er klart at mye av tiden vår går med til det. I tillegg planlegger vi turné rundt omkring i Norge og forhåpentligvis rundt i Skandinavia.

Har dere noen mål og drømmer som band?
Definitivt! Vi drømmer om å selge ut Rockefeller og få den norske rocken tilbake der den hører hjemme. Det er ingen grunn til at norsk rock ikke kan bli like stor som den var på 80-og 90-tallet.

Til sist: Har dere en oppfordring/tips til unge, ambisiøse band?
Drit i hva folk sier. Hvis du elsker musikken du lager, så fortsett å spill og mekk musikk, uansett hva slags motgang du møter. Og selvfølgelig – søk Frifond! Det er en glimrende måte å få den økonomiske støtten man trenger for å få fart på prosjektene sine. Vi hadde ikke hatt så stor snøballeffekt hadde det ikke vært for tilskudd. Så, mekk en demo og søk!